Sprekers 2023
Arend Jan Boekestijn

Arend-Jan Boekestijn is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland die zijn licht laat schijnen op de economische gevolgen van de huidige geopolitieke verschuivingen. Na het VWO studeerde hij geschiedenis en politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit. Van 1986 tot 1989 was hij verbonden aan het European University Institute te Florence. Vanaf 1989 is hij werkzaam bij de vakgroep geschiedenis van de Universiteit Utrecht. Zijn publicaties liggen op het terrein van de geschiedenis van het Europese statensysteem in de 19e en 20e eeuw en de geschiedenis van de Europese Integratie.
Van 2003 tot 2006 was hij lid van de klankbordgroep van de Nederlandse Minister van Defensie. Vanaf november 2006 tot november 2009 was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD fractie met de portefeuilles defensie en ontwikkelingssamenwerking.
In november 2009 verscheen ‘de prijs van een slecht geweten’. In dit boek wordt de ontwikkelingsindustrie aan de kaak gesteld. In 2011 verscheen Mijmeren aan Zee een bundel essays over buitenlandse politieke thema’s die verscheen bij Eburon.
Boekestijn is naast zijn werkzaamheden aan de Universiteit Utrecht en het University College Utrecht, Buitenland columnist van de website NPO radio1. Elke zaterdag om 11 uur verzorgt hij samen met Rob de Wijk Boekestijn en de Wijk een BNR programma over internationale ontwikkelingen ook verkrijgbaar als podcast. In 2017 volgde een zesdelige tv serie op NPO 2 Weg van de Wereld.
Sinds 2013 is hij lid van de RVT van HS Leiden. Sinds 2017 is hij lid van de Commissie Veiligheid van de AIV. Sinds 2018 is hij gekozen in het Verantwoordingsorgaan van het ABP als lid van de LVOP fractie. Sinds 2019 maakt Boekestijn samen met NOS correspondent Tim de Wit de Brexit podcast.
Rob de Wijk

De Wijk studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij in 1984 afstudeerde met de doctoraalscriptie Inflexible response? De invloed van de strategische nucleaire pariteit op het kernwapenbeleid. Hiervoor ontving hij de Huizinga-Kaegi-prijs en de Röling-prijs. Hij promoveerde in 1989 op het proefschrift Flexibility in response? Attempts to construct a plausible strategy for NATO, 1959-1989.
De Wijk is vanaf 2007 directeur van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Hij was tussen 1999 en 2008 hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Nederlandse Defensie Academie te Breda. Van 2000 tot 2003 was hij ook directeur van het onderzoekscentrum van het RNMA.[bron?] De Wijk was van 2000 tot 2013 verbonden aan de vakgroep Politicologie/Internationale Betrekkingen van de Universiteit Leiden. Van begin 2013 tot aan zijn emeritaat was hij verbonden aan de Campus Den Haag van diezelfde universiteit. Van 2013 tot december 2015 was De Wijk projectdirecteur van “The Hague Security Delta” (HSD). Daarnaast heeft hij adviesfuncties in binnen- en buitenland.
De Wijk is commentator op het gebied van veiligheidsvraagstukken en Europese integratie. Hij houdt als gastspreker voordrachten in het land en schrijft maandelijks voor het Energiepodium en wekelijks een column in Trouw. Samen met Arend Jan Boekestijn heeft hij een wekelijkse podcast voor BNR Nieuwsradio.
Tom Kaars Sijpesteijn

Bart Jan Koopman

Bart Jan Koopman is directeur van evofenedex, de vereniging voor ondernemers die weten dat in logistiek en export winst te behalen valt. Daarvoor was hij werkzaam bij AkzoNobel en heeft daar ruim 22 jaar in verschillende internationale senior management functies geopereerd waaronder Marketing Director van de Global Business Unit Decorative Coatings, Directeur van AkzoNobel Decorative Coatings Nederland en Directeur AkzoNobel Decorative Coatings Europa.
Rutger Mollee (Dagvoorzitter)

Na zijn opleiding overheidscommunicatie is Rutger Mollee gestart als trainer bij More Balls Than Most. Deze organisatie is marktleider in het aanbieden van “ontsuffende intermezzo’s:” trainingen met het doel mensen in organisaties op een andere manier naar zichzelf of naar processen te laten kijken. Tot 2006 is Rutger hier fulltime werkzaam geweest en in datzelfde jaar is hij zijn eigen bedrijf – Mollee Communicatie – gestart. Als Dagvoorzitter is Rutger een veelgevraagde spreker en heeft hij al veel spraakmakende congressen geleid. Met flair, haast kwajongensachtig, en met veel vaart schakelt hij moeiteloos tussen verschillende sprekers; bijzaak en hoofdzaak; oppervlakte en essentie. Daarbij vergeet hij het publiek niet en zal hen waar mogelijk in het gesprek betrekken. Daarnaast is Rutger Presentatiecoach als partner bij Speak to Inspire. Hij helpt mensen bij het maken en presenteren van speeches. Ook is hij parttime actief als comedian en is hij in 2015 een aantal keer in het theater te zien geweest.

Mede mogelijk gemaakt door NLinBusiness.