Sprekers 2024

René van Geer (Keynote spreker)
Rene-van-geer

Secrid is een familiebedrijf en 100% in handen van de familie Van Geer. Het bedrijf is opgezet door René van Geer en Marianne van Sasse van Ysselt. Intussen werken ook dochters Michelle en Daniëlle in het bedrijf. Hierdoor zijn wij vrij om onze eigen koers te bepalen, rekening houdend met de lange termijneffecten van al onze keuzes. Maatschappelijke belangen wegen voor ons minstens zo zwaar als bedrijfsbelang.

Rem Korteweg (The Clingendael Institute)
Rem-Korteweg

Rem Korteweg is Senior Research Fellow at the Clingendael Institute. He works on Europe’s strategic role in the world, with a specific focus on the intersection between foreign policy, trade and security issues. Among his current research interests are European trade & industrial policy, the consequences of the Ukraine war, UK-EU ties, and Europe’s changing relations with global powers. Rem is also the coordinator of Clingendael’s public outreach initiatives.

Until April 2017 Rem Korteweg was a senior research fellow at the Centre for European Reform (CER) in London. In 2012, he had a posting at the Netherlands’ Ministry of Foreign Affairs as strategic policy advisor. In 2006-2007, he was a Fulbright scholar at the Johns Hopkins-SAIS Center for Transatlantic Relations in Washington DC. Rem holds a PhD in International Relations from Leiden University, a masters in the History of International Relations from Utrecht University and a bachelors in Social Sciences from University College Utrecht. From 2011 to 2019 he was a committee-member of the Netherlands' Advisory Council on International Affairs (AIV).

He is a regular contributor to various international and national media and has published in a variety of newspapers and journals. He is the author of “The superpower, the bridge-builder and the hesitant ally: How defence transformation divided NATO 1991-2008” (2011).

Tom Kaars Sijpesteijn
Tom-Kaars-Sijpesteijn-zoomedTom Kaars Sijpesteijn trad in 1995 toe tot de voorganger van Atradius, NCM. Voor Atradius werkte hij in  het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland bij het opzetten en leiden van commerciële teams. Daarna keerde hij terug naar Nederland om te werken voor de Global unit. Na een paar jaar in de Global unit, werd hij in 2013 Directeur Nederland van Atradius. Sinds juli 2019 is ook de Nordic regio aan hem toegewezen. 

 

Bart Jan Koopman
Bart-Jan-Koopman-zoomed

Bart Jan Koopman is directeur van evofenedex, de vereniging voor ondernemers die weten dat in logistiek en export winst te behalen valt. Daarvoor was hij werkzaam bij AkzoNobel en heeft daar ruim 22 jaar in verschillende internationale senior management functies geopereerd waaronder Marketing Director van de Global Business Unit Decorative Coatings, Directeur van AkzoNobel Decorative Coatings Nederland en Directeur AkzoNobel Decorative Coatings Europa.

 

Maarten Bouwhuis (Dagvoorzitter)
Maarten-Bouwhuis

Maarten Bouwhuis (1978) staat wekelijks op het podium als dagvoorzitter en debatleider. Hij is bevlogen, inhoudelijk scherp en inspirerend. Hij verdiept zich in de inhoud en is betrokken bij de vorm van het event. Hij werkt altijd op het snijvlak van overheid & politiek, ondernemen en de rol van de burger en consument zelf. Maarten werkt veel voor het binnenlands bestuur, de waterwereld, bouwwereld, bank- en het verzekeringswezen, retail, zorg, energie en logistiek. Sinds 2007 is hij verbonden aan BNR Nieuwsradio. Hij presenteert BNR Vastgoed Gezocht en maakt de podcast Nieuw Nederland over de ruimtelijke ordening. Maarten studeerde Communicatie in Rotterdam en is afgestudeerd in de noodzaak van debatonderwijs.

Trends in Export is een initiatief van:
_Atradius Managing risk_C_Pos evof23_logo_evofenedex_fullcolor

Mede mogelijk gemaakt door NLinBusiness.