Kennissessies 2023

Het doel van deze kennissessies is om exporteurs op specifieke onderwerpen diepgaande informatie te geven en mogelijkheid te bieden tot interactie met andere exporteurs en de sprekers. 

Hieronder vind je de onderwerpen van de verschillende sessies die tijdens 6 april 2023 aanbod kwamen: 

Kennissessie 1: Laat de supply chain voor jou werken!

3De supply chain heeft veel invloed op jouw export, maar heb jij ook invloed op de supply ¬¬chain? Tijdens deze sessie leer je de taal van supply chain te spreken en krijg je handvatten om ook in jou organisatie invloed uit te oefenen op de chain en daarmee de weg voor nieuw en bestaand handel vrij te maken.

Sprekers: Michiel Steeman & Johan Kerver

Kennissessie 2: Innovatieve sales en toekomstgericht internationaal ondernemen

6In deze sessie hoor je hoe ondernemers gebruikmaken van nieuwe digitale tools en data insights & intelligence en hoe zich dat verhoudt t.o.v. bestaande business. Is dit voor alle productgroepen en/of diensten relevant? Wat is de toekomst van internationaal ondernemen? En wat kun jij zelf doen om ‘on par’ te blijven?

Sprekers: Rianne Hensen, Diederik Klaus

Kennissessie 3: Afrika & het Midden Oosten; uitdaging en dus kansrijk

5

In het huidig economisch wereldbeeld kunnen we niet om deze regio heen. Welke uitdagingen kom je tegen tijdens het zaken doen in deze regio? Hoe kunnen (impact) investeringen een rol spelen? In deze sessie hoor je welke uitdagingen je tegen kan komen en kan je vragen stellen aan moderator Kim Romeijn (ervaring in Noord-Afrika en Midden-Oosten) en ondernemer Hans Walhout (ervaring in Oost-Afrika).

Sprekers: Kim Romeijn (Noord-Afrika en Midden-Oosten specialist) & Hans Walhout (General manager, Quadraat Global)

Kennissessie 4: Bedreigen hoge energieprijzen de Europese industrie?

4Hoe komt het dat de energieprijzen zo zijn opgelopen? Hoe zullen die zich gaan ontwikkelen? Wat is daarvan de impact op de Europese industrie en de concurrentiepositie? Wat betekent de Amerikaanse Inflation Reduction Act voor bedrijven in Europa? In deze sessie hoor je wat het betekent en kan je vragen stellen aan Senior Economist Theo Smid van Atradius. 

Spreker: Theo Smid (Senior Economist bij Atradius)

Kennisessie 5: Trends in Azië: Waar liggen de grootste kansen en bedreigingen voor export!?

1

Hoe gaan we om met de macht van China en hoe zouden we ermee om moeten gaan? Zijn de groeiende markten van India, Zuidoost-Azië en Taiwan interessant voor de Nederlandse Export en om onzekerheden in toeleverketens het hoofd te bieden? Maakt Japan een comeback? Deze vragen en meer worden beantwoord tijdens deze kennissessie.

Spreker: Maaike Okano-Heijmans

Kennissessie 6: Is de-globalisering echt?

2Het internationale speelveld verandert snel. Je hoort kreten zoals fragmentatie, re-shoring, friend-shoring en meer. Zijn dit hype-woorden of komen er echt grote veranderingen aan? Ontdek wat belangrijk is voor jouw business en hoe je mee kan bewegen met de veranderingen.

Spreker: Rem Korteweg

4
2
3
5
Trends in Export is een initiatief van:
_Atradius Managing risk_C_Pos evof23_logo_evofenedex_fullcolor

Mede mogelijk gemaakt door NLinBusiness.